2021-06-29 11.47.01

Nytt omfattande projekt i långvarigt samarbete med TOOLS

Funderar ni på att flytta ihop och behöver hjälp? Då kanske Simon Promotion kan stå till tjänst ☺ I ett av våra senaste projekt har vi nämligen hjälpt TOOLS och Swedol att på 15 orter i landet slå ihop sin verksamhet i gemensamma butiker. Och fler ska det bli. – Ett stort och omfattande uppdrag där bland annat vår strategiska styrka och mobilitet är till stort nytta, säger Simon Johansson.

Våren 2020 blev TOOLS och Swedol i Sverige, Norge och Finland genom uppköp del av ett och samma affärsområde – Alligo – inom Momentum Group. 

Då inleddes ett omfattande jobb att bygga en ny gemensam organisation och därigenom skapa förutsättningar för ett bättre och bredare erbjudande till kunden.

En del i arbetet består i att på utvalda orter i Sverige integrera befintliga butiker med varandra. Målsättningen är att framåt visa ökad kompetens, bättre närvaro och större kapacitet att hjälpa både små och stora företagskunder till en säkrare och mer lönsam vardag. 

Fram till årsskiftet spelade Simon Promotion en viktig roll i sammanslagningen av TOOLS och Swedol på tolv orter i landet: Halmstad, Borlänge, Trollhättan, Vänersborg, Västra Frölunda, Lund, Linköping, Stockholm, Eskilstuna, Borås, Helsingborg och Jönköping. 

– År 2022 har vi inlett i Karlskrona, Piteå och Örnsköldsvik. Värnamo och Sundsvall står på tur, säger Simon Johansson.

Varje projekt är omfattande och uppgifterna många och varierande: Planering, kontakt med fastighetsägare, sortering och paketering av tusentals produkter, nermontering av inredning, transporter, underhåll, städning, etc etc. 

– Vi har genomfört den här typen av samordningsprojekt med andra kunder tidigare och därmed skaffat oss en både bred och omfattande erfarenhet. Uppdrag som det här ligger ganska nära utmaningen i att vara eventbolag, konstaterar Johansson.

Simon Promotion har haft ett nära samarbete med TOOLS under lång tid. Det började med diverse mindre event 2007 och fortsatte med TOOLS On Tour 2013. Under tre intensiva säsonger, då TOOLS var huvudsponsor för rally-SM, var Simon Promotion partnern som bland annat såg till att föreläsningar och utställningar med TOOLS leverantörer och kunder blev verklighet i rallyskogen.

Den nu pågående butiksomställningen är alltså det senaste projektet i samarbete med TOOLS. Men knappast det sista.  Så här säger Torbjörn Eriksson, landschef försäljning Sverige på Swedol TOOLS Grolls:

– TOOLS har anlitat och jobbat med Simon Promotion i många projekt de senaste åren. Styrkan hos Simon och han medarbetare är bland annat deras glädje och positiva inställning – inget är omöjligt. Men vi uppskattar också det helhetsansvar och hundraprocentiga åtagande som Simon Promotion står för. Vi har något vi behöver hjälp med, lämnar det till Simon och sedan är det färdigt. Det gör det väldigt lätt för oss som kund. 

Karlskrona – före.
Karlskrona – efter.
Västberga.
Örnsköldsvik.
Trollhättan.
Västberga.
Borås – före
Borås – efter