Movera 01

Internationellt samarbete med storgrossist inom mobil fritid

Två är redan klara. Nu går vi vidare och etablerar fler butiker i Sverige för vår nya samarbetspartner Movera. – Genom vårt entreprenörskap och vår förmåga att vara internationellt anpassningsbara har vi ritat och producerat ett butikskoncept för den svenska och nordiska marknaden åt en av de största, globala aktörerna på reservdelar, teknik och tillbehör för mobil fritid, säger Simon Johansson.

Movera, en del av Erwin Hymer Group, är en tysk grossist inom mobil fritid med ett sortiment på över 20.000 produkter från mer än hundra varumärken. Företaget, som finns representerat i hela Europa, har 20 års erfarenhet av utrustning för camping och friluftsliv och vill nu vinna marknadsandelar i Sverige.

– Vår diskussion med Movera började med idén om ett butikskoncept. Vi ritade ett förslag till butiksinredning som togs emot positivt, säger Johansson.

– Konceptet tillåter individuella anpassningar. Oavsett vilken väg kunden väljer, en välfylld stor butik eller en integrerad del av befintlig tillbehörsbutik, har vi lösningarna. Efter ett möte på anläggningen producerar vi, genom ett samarbete med ett företag i Vimmerby, den specialdesignade inredningen helt efter kunden önskemål och förutsättningar. Transporter och byggnation ansvarar vi också för.

Nu finns den specialdesignade inredningen hos återförsäljare av fritidsfordon – husbilar och husvagnar – i såväl Växjö som Knivsta. Fler är på gång

Branschen för mobil fritid och camping har utvecklats enormt på bara några år och många handlare vill expandera, bland annat genom att satsa på egna butiker i vilka de kan erbjuda sina kunder ett brett sortiment av tillbehörsprodukter.  

– Samarbetet med Movera har bara börjat och vår ambition är att ta det till en helt annan nivå, säger Simon Johansson.