Catering-05-kopia

Förlängt samarbete med Renault och ny upplaga av Pro+ Tour

År 2016 och 2018 var vi Renaults helhetspartner i Renault Pro+ Tour, ett transportbilsevent som lockade tusentals kunder vid 45 händelserika stopp från Norrbotten till Skåne. Nu planeras det för en ny tour och i egenskap av eventsamordnare gör vi på Simon Promotion oss beredda att tillsammans med partners i påbyggnadsbranschen återigen besöka ett stort antal av Renaults alla återförsäljare i vårt avlånga land. – Vi förlänger vårt avtal som plattform för samarbetet med Renault och planerar för en ny stor försäljningsaktivitet, som förhoppningsvis kan bli verklighet våren 2022, säger Simon Johansson.

På Simon Promotion blickar vi tillbaka på Renault Pro+ Tour med breda leenden och positiva tankar. Två intensiva och roliga roadshows som verkligen krävde det yttersta av oss, men som också gav så enormt mycket tillbaka. 2018 turnerade vi riket runt tillsammans med 16 partners och tolv unika påbyggda transportbilar. Totalt bjöd vi in 23.000 kunder till 26 återförsäljare och på varje event tillagade vi och bjöd alla besökare på lunch. 

En stor ÅF-träff i Göteborg inledde dessutom touren och avslutningen skedde på Mantorp Park där en vinnare och en säljare från varje tourstopp fick en fullmatad racingupplevelse i Renaults tecken.

– För oss har de här tourerna verkligen stämt in på uttrycket ”från ax till limpa”. Vi har ansvarat för det mesta från start till mål, en uppgift vi kommer att ha även under den turné som planeras för 2022, säger Simon Johansson och spaltar upp arbetet i en rad huvudrubriker:

Planering

– Vi tar fram ett koncept som bland formulerar såväl syfte som målsättning, men som också omfattar delar som rollfördelning, försäljningsmål och hur aktiviteten ska drivas och framstå. Konceptet är ett ganska tungt dokument som vi bygger hela planeringen på. 

Finansiering

– Vi är delaktiga i presentation och paketering av aktiviteten som vi sedan säljer in till såväl återförsäljare som partners. Ett avtal innebär bland annat att våra partners marknadsförs på flera olika plattformar samt att vi står för all den tourplanering som krävs. 

Försäljning

– Som länk mellan återförsäljarna och kunderna skapar vi säljtryck och står för stor del av bearbetningen av såväl nya som gamla kunder. Vi styr upp allt från offertförfarande till uppföljning och återkoppling. Som en del i försäljningsarbetet hade vi 2018 en tävling i vilken en vinnare från varje tourstopp, tillsammans med en säljare, bjöds in till Mantorp Park. Där fick pristagarna bland annat provköra bilar i Renaults modellprogram, åka med under ett actionladdat fullfartsvarv i en Renault Clio Cup-bil samt att själv tävla i en manöverbana med fokus på bilkontroll och teknik. 

Marknadsföring

– Vi besöker alla återförsäljare som tackat ja och instruerar dem hur de ska marknadsföra aktiviteten, bland annat med det material som vi tillhandahåller. Gemensamt skapar vi listor för SMS-utskick och erbjuder dem dessutom telemarketing. 

Logistik

– Ett område vars innehåll är både omfattande och brett. Vi bygger bilar, jobbar fram transportlösningar, bokar hotell, tar fram och sköter branding av tourmaterial, ordnar med all mat och den utrustning lunchbjudningarna kräver, tar fram give aways, bearbetar partners, fixar tält, stripar bilar, skapar kontaktlistor etc etc. 

Arbetet med Renault Pro+ Tour är omfattande, men också väldigt inspirerande.

– Vilka fantastiska resor det varit! Tillsammans med medutställarna har vi turnerat genom Sverige som ett kreativt och positivt cirkusfölje. Vi har varit som en enda stor familj, som oavsett var vi stannat för dagen, fått mycket uppskattning från trevliga återförsäljare och deras kunder. Renaults transportbilsprogram, kompletterat med specialbyggnationer från våra påbyggare och partners, har väckt stort intresse och vi på Simon Promotion ser verkligen fram emot att komma ut på vägarna med det här gänget igen, säger Simon Johansson.