Bild-5 (beskuren)

Mycket på plats och redan deltagarrekord i SBF-Bilcross Cup

Kalendern på plats, klubbavtal signerade, livesändningar i Svensk Bilsport TV säkerställda och partners på väg in. Det har hänt mycket sedan Simon Promotion i början på året fick uppdraget att driva SBF-Bilcross Cup. 1 maj körs premiären på Dunteberget i Motala.

Simon Promotion har präglats av intensivt bilcrossarbete sedan mitten på januari. 

– Som alltid lägger vi mycket stolthet i att jobba med detaljer och skapa en tydlig, röd tråd. SBF-Bilcross Cup är inget undantag. Vår målsättning, tillsammans med arrangerande klubbar, är att lyfta cupens status utan att för den skull göra avkall på enkelhet och familjekänsla. Vi vill skapa en serie där allting hänger ihop och där förarna får en proffsigt bemötande och event som lever upp till såväl deras som publikens förväntningar, säger projektledaren Robin Nilsson. 

Det var för tre månader sedan som Simon Promotion säkrade promotorskapet för SBF-Bilcross Cup.

Då lades en plan och i dag är det mesta på plats. Bland annat kalendern som omfattar tre deltävlingar. Förutom klassiska Dunteberget i Motala kommer SBF-Bilcross Cup att gästa Kyrkberget i Storvik 6 juni och Lidköpings Motorsportarena 12 oktober.

– Vi är mycket nöjda med kalendern. Tre starka arrangörer, bra och uppskattade banor och tävlingsdatum som inte kolliderar med stora folkrace- eller rallycrossevenemang. Roligt dessutom med den geografiska spridningen – Östergötland, Gästrikland och Västergötland. 

TV-sändningarna på Svensk Bilsport TV är också säkerställda och i dagarna blev det klart med kommentatorer till premiärtävlingen i Motala. Från Dunteberget kommer nämligen TV-profilen Stefan Klemetz att sköta snacket ihop med välkände speakern Andreas Engberg. 

Den andra upplagan av SBF-Bilcross Cup har dessutom redan slagit rekord.

– Med ett par veckor kvar på anmälningstiden till premiären konstaterar vi glädjande att vi är förbi den bästa deltagarsiffran cupen hade förra året, säger Robin Nilsson och tillägger:

– Bland de som anmält sig hittills finns bland annat ett par seniorvinnare och tidigare juniorsegrare från folkracefestivalen i Motala. Men också rutinerade rally-  och rallycrossförare. Det är ett riktigt bra startfält som givetvis ska kryddas de sista veckorna innan tävlingen. Vi siktar på runt 70 anmälda. 

SBF-Bilcross Cup 2024

1 maj: Dunteberget, Motala. SMK Motala Bil.

6 juni: Kyrkberget, Storvik. Gestrike RT. 

12 oktober: Lidköpings Motorsportarena, Lidköping. Vara MK.

Simon Johansson (t.v.) och Robin Nilsson.
SBF-Bilcross Cup 2024 inleds i Motala 1 maj, fortsätter i Storvik på nationaldagen och avslutas i Lidköping 12 oktober.