Bor_7

Simon Promotion tar över driften för SBF-Bilcross Cup

Nu står det klart att SBF-Bilcross Cup får en ny promotor till säsongen 2024. Simon Promotion tar över som projektledare för cupen i samarbete med Svensk Bilsports utskott för Bilcross. Promotoravtalet löper över två år. - Vi anser att Bilcrossen har stora möjligheter att bli en ännu starkare brygga mellan folkrace och rallycross. Målsättningen är att ge förarna en serie där allting hänger ihop, ett proffsigt bemötande och arrangemang, där vi med all vår erfarenhet ska se till att hålla ihop trådarna, säger Robin Nilsson som blir seriens huvudprojektledare.

Härnäst väntar arbetet med att färdigställa en kalender och ett mästerskaps reglemente inför säsongen. Klart redan nu är att tävlingarna kommer att livesändas i Svensk Bilsport-TV och att siktet är inställt på fyra olika tävlingsplatser under säsongen.

– Kalendern är just nu absolut prio ett, vi har diskussioner med ett antal arrangörer och hoppas kunna presentera en kalender som ger förarna en bra mix under säsongen, berättar Nilsson.

Bilcrossen är relativt ny som sportgren inom Svensk Bilsport och under föregående år kördes cupen SBF-Bilcross Cup.

– Sakta men säkert har sportgrenen fått fäste och vi ser ett stort intresse i landet. Med den här satsningen som nu görs på cupen med den nya promotorn tror jag att bilcrossen kommer lyfta ytterligare. Det ska bli riktigt intressanta att följa utvecklingen framåt för sporten, säger Christer Jönsson, Svensk Bilsports sportgrenskoordinator för Bilcross.

Läs mer: Simon Promotion tar över driften för SBF-Bilcross Cup